Nyheter

NIFO Steel Maxi

25 maj, 2020

Under maj byggde vi ännu en NIFO Steel Maxi. denna gången 12 banor till Jägersbo camping. Monteringen gjordes på 2 dagar på en befintlig plattyta!

default


Minigolf på Kragerö golfresort

20 maj, 2019

På Kragerø golf resort i Norge kan man nu även spela minigolf. För att utöka aktiviteterna valde man att satsa på en NIFO Steel 18 håls tävlingsbana. Anläggningen ligger i direkt anslutning till golfshopen och ett stenkast från det lyxiga hotellet med spa och en fantastisk utsikt över Kragerøfjorden.

Kragero_0142

NIFO Steel 18-hål tävlingsbana

Kragero_0149

NIFO Steel 18-hål tävlingsbana

Vy över Krageröfjorden

Vy över Krageröfjorden


Ny tävlingsklubba, NIFO UNUM 802

16 maj, 2017

I vår Webshop kan ni beställa vår nya klubba NIFO UNUM 802. Klubban finns i 3 olika lutningar (lie) och har en annorlunda infästning av skaft/klubbhuvud jämfört med våra andra modeller.

Nifo Unum 802_cut


Betongbanor till Jönköping

20 november, 2016

Gamla filtbanornaVåren 2017 kommer NIFO att bygga en betonganläggning till BGK Jönköping. När den gamla filtanläggning var slut valde klubben mellan att bygga en MOS anläggning eller en Internationell betongbana. Valet föll på det sistnämnda alternativet.

Under hösten revs den gamla ”träbanan” och tidigt 2017 börjas det att schaktas för den nya anläggnngen. Området kommer att anpassas för rullstol med bland annat 1 meter breda gångar runt banorna. På bilderna till höger syns de gamla banorna samt hur arbetet med att markera för de nya banorna påbörjats.

Anläggningen i Jönköping blir Smålands första ”riktiga” betongbana!Markering för ny abläggning


SM på NIFO Steel i Norrköping

15 juli, 2016

sm_2016_1


Nifo Steel SM 2016_ver_3_bangolf.gxdI år var det Norrköping som var värd för SM-veckan. I samband med detta hyrde NIFO ut en komplett 18-håls NIFO Steel filtbana som monterades på Strömsholmen i Norrköping. För att läsa mer om tävlingen, klicka på matchspel» och slagspel»

Bilder från tävlingen finner Ni via länkarna bilder 1» och bilder 2»

Tävlingen bevakades även av SVT och videoklipp från tävlingen kan ni se på SVT Play SM 2016 »

Anläggningen ska demonteras i början av september för att senare åter monteras till annan kund. Den unika konstruktionen på NIFO Steel gör det möjligt att flytta banorna utan att spelkvalitén påverkas.


18-håls Äventyrsgolf till First Camp

23 juni, 2016

skutberget-karlstad-21I början av året fick vårt dotterbolag SAGO AB uppdraget av campingkedjan First Camp att bygga en 18-håls äventyrsgolfbana på Skutbergets camping i Karlstad.

Veckan före midsommar stod anläggningen klar. Vissa banor har Värmland som tema, till exempel i form av en fullskalig rallybil på bana 18.

SAGO_logo_payoff


Bilder på Solna BGK:s anläggning

15 maj, 2016

I våras monterade vi klart klubbens nya NIFO Steel och därefter har klubben låtit lägga nya plattor runt och mellan banorna. Nu återstår bara att gräset ska växa upp på ytorna mellan banorna!

blixt med allmänhetsränna Utrull hål i backe vagga vy-1vy-3vy-2 orkelljunga


Nässjö BGK valde åter NIFO som banbyggare

1 maj, 2016

När Nässjö BGK skulle satsa på ny anläggning i stadsparken föll valet åter på en anläggning från NIFO, denna gång en NIFO Steel.

Deras 15 år gamla anläggning tog vi i inbyte och monterade på en campingplats i Skåne. För att minimera markarbetet tillverkades de nya banorna i samma längder som de gamla. Bilderna nedan är tagna i samband med monteringen.

Nässjö_1

Nässjö_2

Nässjö_3

nassjo_4nassjo_6nassjo_9


Nya banor i Solna

13 oktober, 2015

Mall of Scandinavia är arbetsnamnet på den nya galleria som byggs bredvid Friends Arena, i området Arenastaden i Solna, strax norr om Stockholms innerstad. Byggstart av Arenastaden skedde under våren 2010. Mall of Scandinavia, som ingår i de senare etapperna, påbörjades januari 2012 och invigning sker den 12 november 2015.

Ett par stenkast från denna enorma galleria har Solna BGK bedrivit sin tävlingsverksamhet i  flera årtionden. Klubben säger sig nu vara trött på det ständiga underhållet av sin gamla träbana och har därför beslutat sig för att investera i nya banor. För att slippa målningsunderhåll av träsarg och trähinder föll valet på NIFO Steel, anläggningen med rostfri sarg och rostfria hinder.

Tillverkningen av banorna pågår för fullt och i november sker leverans och montering. Nedan syns en vy över hur området såg ut i somras. Nu är banorna borttagna och arbetet med grusbäddarna pågår. Vi återkommer längre fram med bilder från monteringen!


Höst på NIFO Steel i Växjö

8 oktober, 2015

När Växjö kommun i vintras insåg att det var dags att byta ut de gamla minigolfbanorna föll valet på NIFO Steel. Anläggningen arrenderas av Växjö BGK och i somras avgjordes ungdoms SM på banorna.

Nu har hösten infunnit sig men medlemmarna kan lugnt låta hindren vara monterade över vintern. De lackerade rostfria hindren påverkas nämligen inte av väder och vind!


'